Teren o smjernicama HNS-ove politike u nadolaze─çem razdoblju

vukovar rad HNS webVinkovci/Pula, 15. velja─Źe 2018. ÔÇô O ciljevima i radu HNS-a u nadolaze─çem razdoblju nakon izbornog sabora u HNS-ovoj vukovarsko-srijemskoj ┼żupanijskoj organizaciji i HNS-ovoj istarskoj ┼żupanijskoj organizaciji govorili su predsjednici Nenad Bu─Źko i Zvonko Liovi─ç.

Na sjednicama Predsjedni┼ítva sve prisutne upoznali su sa novim strana─Źkim ciklusom i akcijskim planom HNS-a. Na osnovu predavanja Ivana Vrdoljaka, predsjednika HNS-a i Sre─çka Feren─Źaka, glavnog tajnika koje je odr┼żano po─Źetkom mjeseca velja─Źe u Zagrebu, predava─Źi su va┼żnost stavili na obilje┼żja politi─Źkog djelovanja HNS-a koja uklju─Źuju stru─Źnost, odgovornost, odva┼żnost, dosljednost, anga┼żiranost, pristupa─Źnost i odlu─Źnost. Tako─Ĺer, razgovaralo se i o djelovanju i va┼żnosti organizacija na terenu.

Nenad Bu─Źko govorio je i o poticanju razvoja lokalne zajednice kroz EU projekte. Klju─Źnim je istaknuo strategiju razvoja i planski pristup te operativnost lokalne agencije zadu┼żene za pisanje i apliciranje projekata, odnosno njihovo pra─çenje. Suradnja lokalne uprave i agencije klju─Ź je provedbe kao i educirani djelatnici koji uz izradu projekata ─Źine glavni ÔÇ×suport" jedinici lokalne uprave, odnosno samouprave. Naglasio je i manjkavost funkcioniranja gradskih i ┼żupanijske agencije u Vukovarsko-srijemskoj ┼żupaniji koja ┼íto zbog inertnosti, needuciranog kadra i ne shva─çanja merituma, ne ostvaruje ┼żeljene rezultate.

Zvonku Liovi─çu se na predavanju o osnovnim smjernicama HNS-ove politike u nadolaze─çem razdoblju priklju─Źio i nastavnik Akademije Enver Kasa, dok je Blanka Sin─Źi─ç Puli─ç, predsjednica podru┼żnice HNS-a Rovinj sve upoznala sa studijem Akademije i MEC-a pod nazivom ÔÇ×Upravljanje u institucijama dr┼żave" ─Źiji je polaznik bila i sama.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a