Stru─Źnim slu┼żbama jedinica lokalne samouprave mora se upravljati razumno

strucne sluzbe sisakSisak, 28. o┼żujka 2018. ÔÇô O radu i djelovanju stru─Źnih slu┼żbi u jedinicama lokalne samouprave u HNS-ovoj Sisa─Źko-moslava─Źkoj ┼żupanijskoj organizaciji izlagala je ─Źlanica Predsjedni┼ítva Interesnog odbora Mladih HNS-a Vedrana ┼áunji─ç.

Predstavljaju─çi sa┼żetak predavanja s Politi─Źke akademije HNS-a ┼áunji─ç je istaknula va┼żnost detektiranja problema s kojima se susre─çu stru─Źne slu┼żbe gradova i op─çina. To je prvi korak za pronala┼żenje rje┼íenja. Jedan od problema je dualitet upravljanja s jedne stranke te va┼żan izazov suo─Źavanja s mogu─çnostima prora─Źuna jedinica lokalne samouprave sa druge strane.

Kako je istaknula ┼áunji─ç naro─Źito se oprezno mora planirati obrazovanje imaju─çi u vidu zadane okvire. Komunalno gospodarstvo je vrlo va┼żna tema kvalitete ┼żivota te sa sobom povla─Źi i politi─Źke aspekte. U pitanju je najizra┼żeniji test za lokalnu vlast. Dobro i mudro upravljanje ovim sektorom zna─Źajno utje─Źe na rezultate izbora.

U nastavku ┼áunji─ç je naglasila i va┼żnost osposobljenosti za privla─Źenje sredstava iz fondova EU. ┼Żupanije i gradovi koje vode HNS-ovci su najrazvijeniji u Hrvatskoj. Do uspjeha u radu stru─Źnih slu┼żbi dolazi se uz jednostavan recept koji obuhva─ça upornost, viziju i ljubav prema svome gradu, op─çini i dr┼żavi.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a