Picula: Europski i predsjedni─Źki izbori su uvod u parlamentarne izbore

picula webZagreb, 18. velja─Źe 2019. ÔÇô ÔÇ×Europski i predsjedni─Źki izbori su uvod u parlamentarne izbore. Europski izbori se koriste kako bi se profiliralo na parlamentarnim izborima", istaknuo je na predavanju o Hrvatskoj uo─Źi izbora za EU parlament profesor s Fakulteta politi─Źkih znanosti Sveu─Źili┼íta u Zagrebu Bo┼íko Picula.

Nakon navedene teme predstavljena je i tema pod nazivom ÔÇ×Kako postati vidljiv u lokalnoj politici u ulozi vije─çnika?". Odgovore su nam na detaljnim primjerima iz prakse dali Nenad Bu─Źko, ┼żupanijski vije─çnik i predsjednik vukovarsko-srijemskog HNS-a, Davor Na─Ĺi, zamjenik gradona─Źelnika grada Sveta Nedelja i Matija Balog, vije─çnik u op─çini Bilje.

Na konkretnom primjeru svoje sredine Bu─Źko je temeljito, metodi─Źki i konkretno opisao djelovanje, odnosno rad u ┼żupanijskoj skup┼ítini. Na─Ĺi je svoje predavanje temeljio na trenutnom sastavu gradskog vije─ça svoga grada i pripremama za vije─çe dok je Balog, izme─Ĺu ostalog na osobnom iskustvu istaknuo pritiske koje uklju─Źuju prijetnje i prijave.

Vrlo stru─Źno, emotivno i do posljednjeg atoma snage u temi.

Hvala svim predava─Źima.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a