Bla┼żekovi─ç: HNS ima jak program i organizacijsku strukturu

klemo boris korijeni 2015Split, 18. o┼żujka 2015. - ÔÇ×Ciljevi kao ┼íto su uvo─Ĺenje hrvatskog jezika kao slu┼żbenog jezika na┼íeg naroda, preko ekonomske autonomije pa sve do stvaranja ─Źvrstog nacionalnog identiteta postignuti su upravo trostoljetnom narodnja─Źkom idejom", kazao je Bla┼żekovi─ç, voditelj Akademije i saborski zastupnik HNS-a na javnoj tribini u Splitu o povijesnim korijenima Hrvatske narodne stranke ÔÇô liberalnih demokrata.

Bla┼żekovi─ç je okupljenima iznio povijest narodnja┼ítva od sredine 19.stolje─ça do danas, borbu koju su iznijele istaknute li─Źnosti u svom radu, najprije u knji┼żevnosti i drugim umjetnostima, a zatim u konkretnim politi─Źkim pokretima.

ÔÇ×Kao organizacija HNS-a u Splitsko-dalmatinskoj ┼żupaniji, ba┼ítinici smo narodnja┼ítva u Dalmaciji", kazao je doma─çin tribine, predsjednik HNS-ove splitsko-dalmatinske ┼żupanije Klement Ba┼íi─ç , istaknuv┼íi imena poput don Mihovila Pavlinovi─ça, Gaje Bulata, Luke Boti─ça, Jurja Bjankinija te Natka Nodila kao nositelja narodnja┼ítva u Dalmaciji.

ÔÇ×Hrvatska narodna stranka osnovana 1990. godine slijednica je ideje narodnja┼ítva, a danas broji 44.000 ─Źlanova u 490 podru┼żnica. To je tre─ça stranka u Hrvatskoj bez obzira na ankete, jer ima jak program, jaku organizacijsku strukturu i ostvaruje ciljeve kao etablirana politika gra─Ĺanskoga centra", zaklju─Źio je Bla┼żekovi─ç na tribini.

Doga─Ĺanje je odr┼żano u sklopu redovnih aktivnosti Politi─Źke akademije HNS-a, 2. odjela za dodatno obrazovanje iz op─çe politike, u prostorijama ┼Żupanijske organizacije HNS-a Splitsko-dalmatinske ┼żupanije.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a