ÔÇ×Nastavite anga┼żiranim radom rje┼íavati pitanja od vitalne va┼żnosti DvoraÔÇť

dvor boris 2015 webZagreb, 18. o┼żujka 2015. ÔÇô U ponedjeljak 16. o┼żujka Boris Bla┼żekovi─ç posjetio je Dvor, rubnu op─çinu Sisa─Źko-moslava─Źke ┼żupanije kako bi razgovarao s HNS-ovim ─Źlanovima i ostalim zainteresiranim stanovnicima op─çine. Teme ve─ç dobro znane, aktualna politi─Źka i gospodarska situacija u Hrvatskoj.

Govore─çi o aktualnim odlukama Vlade, oprostu dugova siroma┼ínih, sanaciji posljedica zadu┼żenih u ┼ívicarskim francima te mjerama za o┼żivljavanje gospodarstva kroz ulaganja potpomognuta sredstvima Europske unije, Bla┼żekovi─ç je odgovarao na pitanja prisutnih.

Posebnu pozornost izazvala su pitanja vezana za probleme ruralne sredine, kao ┼íto su velika nezaposlenost i problemi samozapo┼íljavanja u poljoprivredi za koju objektivno postoje ┼íanse u Op─çini Dvor, posebno u sto─Źarstvu, ali ne i dostatni uvjeti za dugoro─Źan razvoj ovog prirodno bogatog kraja. Naime, narodnjaci Dvora ┼żale se i na lokalnu vlast, koja je, po njima, premalo u─Źinila na pobolj┼íanju standarda ┼żivljenja u op─çini, posebno u manjim udaljenim naseljima. O postavljenim brojnim pitanjima nastavit ─çe razgovarati ve─ç u svibnju, kada ─çe Bla┼żekovi─ç ponovno do─çi i razgovarati sa stanovnicima.

Predsjednik HNS-a Sisa─Źko moslava─Źke ┼żupanije Ivan Nekvapil, istakao je va┼żnost mogu─çnosti direktnog razgovora sa saborskim zastupnikom o problemima rada i ┼żivota, posebno u rubnim ruralnim krajevima kao ┼íto je Dvor. Tako─Ĺer, naglasio je pove─çani interes stanovnika Dvora o shva─çanju da se problemi mogu lak┼íe i br┼że rje┼íavati aktivno┼í─çu svakog od nas te da je od va┼żnosti imati mogu─çnost i utjecati na dono┼íenje odluka va┼żnih za ┼żivot, kako ove, tako i budu─çe generacije putem djelovanja HNS-ovih vije─çnika u Op─çinskom vije─çu.

"Zadovoljan sam va┼íim interesom i anga┼żiranjem na rje┼íavanju pitanja koja su od vitalne va┼żnosti svih stanovnika va┼íe sredine i sa zadovoljstvom ─çu se odazvati i sljede─çem na┼íem susretu", rekao je na kraju razgovora Bla┼żekovi─ç.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a