Marijan ┼ákvari─ç: Politika HNS-a je politika sa sadr┼żajem

skvaric pitomaca webPitoma─Źa, 24. o┼żujka 2015. ÔÇô ÔÇ×Sadr┼żaj je taj koji ─Źini najvi┼íe koristi za na┼íe gra─Ĺane kojima moramo osigurati prije svega komunalnu infrastrukturu, gospodarski razvoj, kako industrije i poljoprivrede, tako i turizma. Uvijek moramo staviti ljude na prvo mjesto, jer jedino tako ula┼żemo u dru┼ítvenu infrastrukturu", kazao je Marijan ┼ákvari─ç, saborski zastupnik HNS-a i gradona─Źelnik Grada Lepoglave na javnoj tribini o lokalnoj samoupravi s naglaskom apliciranja za sredstva iz EU fondova.

 

Marijan ┼ákvari─ç politiku HNS-a smatra politikom sa sadr┼żajem te nagla┼íava kako se mora ulagati u dru┼ítvenu infrastrukturu ┼íto se zasigurno ne posti┼że optere─çenjem gra─Ĺana putem komunalnih naknada, doprinosa te ostalih poreznih optere─çenja. Kako je kazao ┼ákvari─ç postoji drugi i bolji na─Źin, a on se sastoji od kori┼ítenja europskih fondova.

ÔÇ×Grad Lepoglava je primjer dobre prakse, jer je vi┼íe od 18 projekata financirano je iz fondova EU. U gospodarskom dijelu radi se o sredstvima za razvoj na┼íe poduzetni─Źke zone, u komunalnom dijelu o razvoju infrastrukture ÔÇô kanalizacija, cesta, vode, javne rasvjete, a u dru┼ítvenom dijelu o izgradnji vrti─ça, ┼íkola, dru┼ítvenih domova i domova kulture", naglasio je ┼ákvari─ç.

Po zavr┼íetku javne tribine prisutnima se obratio Marijan Rengel, predsjednik HNS-ove viroviti─Źko-podravske organizacije te se zahvalio HNS-ovom saborskom zastupniku na pou─Źnom predavanju, znanju i stru─Źnosti.

ÔÇ×Uz prave ljude lako je promijeniti stvari na bolje! Zahvaljujemo svima koji su do┼íli poslu┼íati uspje┼ínu pri─Źu, samo jednu od mnogih HNS-ovih. Zavaljujemo se gospodinu ┼ákvari─çu, gradona─Źelniku Lepoglave u ─Źetvrtom mandatu na pou─Źnom predavanju i entuzijazmu kojeg je prenio na nas", istaknuo je Rengel te se nadovezao na rije─Źi saborskog zastupnika kako je politika HNS-a politika sa sadr┼żajem.

ÔÇ×Politiku sa sadr┼żajem u Legoglavi ozna─Źava i preko 5 puta pove─çan prora─Źun za mandata gospodina ┼ákvari─ça, vi┼íe od 100 milijuna kuna razvojnih projekata koji su trenutno u provedbi, rad ┼íkola u jednoj smjeni, ÔÇ×Europski grad ┼íporta za 2014. godinu", preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstva za energetsku u─Źinkovitost, poticanje izvrsnosti, smanjenje nezaposlenosti za 17 posto u 2014. godini. Ovo su samo neki od uspjeha kojim se Grad Lepoglava mo┼że pohvaliti. Za┼íto i mi ne bismo krenuli tim stopama, za┼íto ne bi tako bilo i kod nas", poru─Źio je Rengel prisutnima.

Javna tribina je odr┼żana u u suradnji HNS-ove viroviti─Źko-podravske organizacije i 2. Odjela Politi─Źke akademije HNS-a za dodatno obrazovanje iz op─çe politike.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a