Beus Richembergh: Velik potencijal Zagorja le┼żi u kontinentalnom turizmu

goran krapina webKrapina, 24. o┼żujka 2015. ÔÇô ÔÇ×Zagorje ima najve─çe komparativne prednosti i najve─çi neiskori┼íteni potencijal! Posebno se treba razvijati kontinentalni turizam s osmi┼íljenim sadr┼żajima poput boravka i kretanja u prirodi, vinskih cesti i organizacija posebnih radionica. Upravo takva vrsta sadr┼żaja privla─Źila bi ljude. Tako─Ĺer, velik potencijal Zagorja je i u enoglogiji, ┼íto bi se trebalo povezati s gastronomijom", kazao je na konferenciji za medije o mogu─çnostima i potencijalima turizma Krapinsko-zagorske ┼żupanije Goran Beus Richembergh, predsjednik saborskog Odbora za turizam i saborski zastupnik HNS-a.

 

ÔÇ×Pro┼íle godine Krapinsko-zagorsku ┼żupaniju posjetilo je 83.000 turista koji su pritom ostvarili 188.000 no─çenja koje ozna─Źava samo 0,3% turisti─Źkog prometa Hrvatske. Va┼ía je ┼żupanija druga po ostvarenim no─çenjima u kontinentalnoj Hrvatskoj, a ispred se nalazi samo Karlova─Źka ┼żupanija zbog Plitvi─Źkih jezera. Dakle, kontinentalni turizam treba razvijati, jer ima veliki potencijal", istaknuo je nadalje Beus Richembergh.

ÔÇ×Na┼ía je ┼żupanija pro┼íle godine bila druga po broju ostvarenih no─çenja me─Ĺu kontinentalnim ┼żupanijama. Raspola┼żemo sa 1973 kreveta, ┼íto je nedostatno te ula┼żemo velike napore kako bi se taj broj pove─çao, jer traje i trend pove─çanja broja gostiju. Lani smo ih zabilje┼żili 16 posto vi┼íe", kazao je medijima zamjenik ┼żupana Krapinsko-zagorske ┼żupanije An─Ĺelko Ferek Jambrek.

Davor Gredi─Źak, ravnatelj specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubi─Źkim Toplicama ispri─Źao je iz prve ruke iskustva sa zdravstvenim turizmom u Zagorju te kazao kako je medicinski kadar vi┼íe nego kvalitetan.

ÔÇ×Specijalne bolnice trebaju biti nositelji zdravstvenog turizma iz razgloga ┼íto imaju sve preduvjete. Imamo geotermalne i mineralne vode, kvalitetan medicinski kadar, dvostruko smo jeftiniji od zapadnih zemalja EU, ali ono ┼íto nam nedostaje jest kvalitetan smje┼ítaj. Europski gosti tra┼że odre─Ĺene standarde smje┼ítaja, a mi smo tu "tanki". Stubi─Źke Toplice su u posljednjih 4 do 5 godina djelomi─Źno pobolj┼íale smje┼ítajne kapacitete uz podr┼íku ┼Żupanije, a ukupno smo investirali 25 milijuna kuna. Deset milijuna kuna ulo┼żeno je u medicinski wellnes koji je dovr┼íen pro┼íle godine. Tu je standard smje┼ítaja kao u hotelima s ─Źetiri zvjezdice, a problem je u tome ┼íto se bolnice ne mogu kategorizirati, a to bi se trebalo zakonski rije┼íiti", kazao je Gredi─Źak.

Nakon konferencije za medije u Krapini, Beus Richembergh je snimio emisiju za Radio postaju Krapina pod nazivom ÔÇ×O─Źi u o─Źi" te u Krapinskim Toplicama odr┼żao javnu tribinu o mogu─çnostima i potencijalima turizma Krapinsko-zgorske ┼żupanije na koju si bili pozvani svi zainteresirani gra─Ĺani. Tribinu je otvorio predsjednik HNS-ove krapinsko-zagorske organizacije i na─Źelnik Op─çine Radoboj An─Ĺelko Topolovec.

Sva doga─Ĺanja odr┼żana su u suradnji HNS-ove krapinsko-zagorske organizacije i 2. odjela Politi─Źke akademije HNS-a za dodatno obrazovanje iz op─çe politike.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a