Ivica Mandi─ç: Poljoprivreda mora biti konkurentnija i usmjerena na nova tr┼żi┼íta

mandic karlovac ozujakKarlovac, 27. o┼żujka 2015. - ÔÇ×Poljoprivreda mora biti konkurentnija i usmjerena na nova tr┼żi┼íta", istaknuo je Ivica Mandi─ç, saborski zastupnik HNS-a i potpredsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu na konferenciji za medije koja se odr┼żala u suradnji HNS-ove karlova─Źke organizacije i Politi─Źke akademije HNS-a.

Kako je rekao Mandi─ç na konferenciji za medije i okruglom stolu na temu ÔÇ×HNS-ova stajali┼íta o poljoprivredi" poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj nije dovoljno raznovrsna.

ÔÇ×Najve─çi udio poljoprivrednih povr┼íina obuhva─çaju kulture p┼íenice i kukuruza, a to nije zadovoljavaju─çe u uvijetima koje tra┼żi tr┼żi┼íno orijentirana poljoprivredna proizvodnja. Udio stru─Źnosti i starosna struktura daleko je ispod razine koja je potrebna za daljni razvoj poljoprivrede" istaknuo je HNS-ov saborski zastpunik.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i Anka Peri─ç, predsjednica podru┼żnice HNS-a Karlovac koja je istaknula kako je poljoprivreda temeljna djelatnost te da se njom mo┼że ostvariti ozbiljan iskorak u podizanju konkurentnosti.

ÔÇ×Poljoprivreda je temeljna djelatnost i treba ju reorganizirati. Privla─Źenje sredstava iz EU fondova mo┼że ostvariti ozbiljan iskorak u podizanju konkuternosti i kvalitete koje tra┼żi tr┼żi┼íte", istaknula je predsjednica podru┼żnice HNS-a Karlovac, a Dean ┼Żab─Źi─ç predsjednik ┼Żupanijske organizacije istaknuo je zna─Źaj poljoprivrede Karlova─Źke ┼żupanije.

ÔÇ×┼Żelimo temu poljoprivrede otvoriti u politi─Źkom ┼żivotu Karlova─Źke ┼żupanije, a HNS se zala┼że za modernu proaktivnu poljoprivrednu proizvodnju koja ─çe postati motor razvoja ruralnih podru─Źja."

Ivica Mandi─ç je tako─Ĺer sve medije upoznao s novosti u vezi Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

ÔÇ×Imamo i jednu ekskluzivu danas za medije ovdje u Karlovcu. Naime povjerenik Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan je poslao dopis u kojem isti─çe kako ─çe idu─çi tjedan biti usvojen Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske", zakju─Źio je Mandi─ç.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a