Bla┼żekovi─ç: Preferencijalni glas odgovor je na zahtjev gra─Ĺana

vinkovci boris webVinkovci, 14. travnja 2015. ÔÇô ÔÇ×Preferencijalno glasovanje i tzv. ┼żenska kvota dvije su najva┼żnije odrednice novog izbornog zakona prema kojem ─çemo birati predstavnike u novi saziv Hrvatskog sabora", uvodno je na javnoj tribini u okviru 2. odjela Akademije u Vinkovcima naglasio saborski zastupnik i voditelj Politi─Źke akademije HNS-a Boris Bla┼żekovi─ç.

Bla┼żekovi─ç je u nastavku govore─çi o Zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor tako─Ĺer ustvrdio da preferencijalni glas ne─çe toliko bitno utjecati na samu politiku koliko na odgovornost politi─Źara izabranih takvim na─Źinom i osje─çaj gra─Ĺana da su izabrali osobu koju su ┼żeljeli.

ÔÇ×S ciljem postizanja ┼íto boljeg rezultata i profiliranja, natjecanje ─çe od sada pa nadalje zahtjevati dodatne napore i anga┼żman kako politi─Źara tako i politi─Źkih stranaka. No, upravo ─çe taj dobar rezultat biti izravna posljedica kvalitetnije komunikacije s bira─Źima ┼íto je ono najbolje ┼íto gra─Ĺanima donosi novi izborni zakon", posebno je naglasio HNS-ov saborski zastupnik.

Dodao je kako obveza 40% zastupljenosti ┼żena na listama nije samo du┼żnost stranaka, nego i poziv ┼żenama da se aktivnije i brojnije anga┼żiraju u politici ┼íto doprinosi hrvatskom politi─Źkom razvoju.

U okviru redovitog obilaska ┼żupanijskih organizacija HNS-ovih saborskih zastupnika, s ─Źlanovima i simpatizerima stranke te zaiteresiranim gra─Ĺanstvom u Vinkovcima, razvila se vrlo ┼żivahna interaktivna rasprava o zakonu koji je do┼żivio male, ali vrlo zna─Źajne promjene koje su osuvremenile izborni proces, nagla┼íeno je tijekom tribine.

ÔÇ×Gra─Ĺani su ozbiljno zainteresirani za izborne procese i politiku. No nemaju dobro mi┼íljenje o politi─Źarima u ─Źemu su jednako suodgovorni i politi─Źari i mediji jer nisu uspjeli uspostaviti druga─Źiji odnos politike prema gra─Ĺanima", zaklju─Źuje Bla┼żekovi─ç.

Svjestan da u ovom trenutku ozra─Źje u dru┼ítvu nije dobro, Bla┼żekovi─ç je naglasio ─Źinjenicu koliko je gra─Ĺanima stalo imati kvalitetne politi─Źare ┼íto se mo┼że promjeniti isklju─Źivo anga┼żmanom dru┼ítva u cijelosti.
Doma─çin tribine koja je aktivno izanimirala okupljene bila je predsjednica podru┼żnice HNS-a Vinkovci Mirna Krajina-Andri─Źevi─ç koja je saborskom zastupniku HNS-a Borisu Bla┼żekovi─çu zahvalila na anga┼żmanu, informiranju i edukaciji koju sustavno provodi 2. Odjel Politi─Źke akademije HNS-a skrbe─çi tako o svojim ─Źlanovima i zainteresiranoj javnosti.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a