Škvarić: „Za privlačenje sredstava iz EU fondova najvažnija je dobra priprema“

skvaric karlovacKarlovac, 15. travnja 2015. – „Kao i u svakom poslu, i kod privlačenja sredstava iz EU fondova je najvažnija dobra priprema. Ona teče od izrade strategije kao osnovnog razvojnog dokumenta do pripreme projektne dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih poslova", istaknuo je saborski zastupnik HNS-a i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić govoreći na javnoj tribini o EU fondovima, koja se održala u okviru 2. odjela Političke akademije HNS-a.

 

U nastavku Škvarić je istaknuo kako u cijelom poslu oko EU fondova treba surađivati i sa susjedima, a u slučaju Grada Lepoglave veliku pomoć, kao i razmjenu iskustava osigurali su im prijatelji iz susjedne Slovenije.

Govoreći o lokalnoj samoupravi s naglaskom apliciranja za sredstva iz EU fondova saborski zastupnik i član saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove EU te gradonačelnik Grada Lepoglave zadržao se na primjeru svoga grada.

„Proračun Grada Lepoglave je devet milijuna kuna, a mi smo uspjeli odraditi cijeli niz EU projekata. Također, u pripremi su i novi projekti kojima planiramo povući najmanje 100 milijuna kuna iz EU fondova", kazao je Škvarić.

O iskustvima s EU projektima u Karlovačkoj županiji govorio je i predsjednik HNS-ove karlovačke organizacije Dean Žabčić.

„Nažalost, u našoj županiji pojedini načelnici ne shvaćaju ozbiljnost i važnost strategije bez koje ne možemo krenuti u niti jedan ozbiljan EU projekt", naglasio je Žabčić, a na isto se osvrnula i predsjednica podružnice HNS-a Karlovac Anka Perić, koja je bila i domaćin cjelokupnog događanja.

Marijan Škvarić je osim održane javne tribine i konferencije za medije uoči iste, gostovao i snimio emisiju za TV 4 rijeke pod nazivom „Intervju/tema tjedna", a o sadržaju ne moramo govoriti – kako do sredstava iz EU fondova?

Kako poručuju iz HNS-ove karlovačke županijske organizacije spremni su i dalje održavati javne tribine u suradnji s Akademijom te na njih pozivati simpatizere, zainteresirane građane i svoje članove.

Čekamo da nas iznenade u mjesecu svibnju. Vidjet ćemo kojeg su moderatora i temu dogovorili s HNS-ovom Akademijom.

© 2012., Sva prava pridržana, Politička akademija HNS-a