S kojim se problemima susre─çu stanovnici Pounja?

kostajnica 18 5 webHrvatska Kostajnica, 21. svibnja 2015. ÔÇô Na pitanja o problemima s kojima se susre─çu stanovnici Pounja, odgovarao je Boris Bla┼żekovi─ç, saborski zastupnik HNS-a i voditelj Politi─Źke akademije razgovaraju─çi s gra─Ĺanima i stanovnicima Hrvatske Kostajnice, Majura i Dvora.

Razgovaralo se o vitalnim pitanjima ovog specifi─Źnog rubnog dijela Sisa─Źko moslava─Źke ┼żupanije, a u dijalogu su dominirali problemi karakteristi─Źni za Pounje. Ono ┼íto ti┼íti lokalno stanovni┼ítvo su pitanja potencijalnog odlaganja nuklearnog otpada u Dvoru, pitanje APN-ovih darovnica i vlasni─Źkog statusa kao i velike nezaposlenosti stanovni┼ítva.

"HNS Sisa─Źko moslava─Źke ┼żupanije, ovakve razgovore organizira u svim gradovima i op─çinama ┼żupanije, ┼íto se pokazalo izuzetno dobro prihva─çenim i korisnim za sve gra─Ĺane. I ubudu─çe ─çemo prakticirati ovakav vid direktne komunikacije, jer smatramo da je izuzetno va┼żna", kazao je Ivan Nekvapil, predsjednik ┼Żupanijske organizacije HNS-a.

Tako─Ĺer, osim navedenih tema razgovora, gra─Ĺani su postavljali pitanja o svojim problemima koji se odnose na provedbe zakona i propisa Hrvatskog sabora, Vlade i ministarstava, jer je iskustvo pokazalo da im se obra─çaju uglavnom politi─Źari koji od njih tra┼że ÔÇ×izborni glas".

"Zadovoljan sam va┼íim velikim interesom za ovakve razgovore koji zaista doprinose ne samo obostranoj informiranosti o problemima i mogu─çno┼í─çu njihovog rje┼íavanja, nego i dobroj komunikaciji. Upravo takav vid komunikacije predstavlja preduvjet rje┼íavanja postoje─çih problema", kazao je Bla┼żekovi─ç.

Osim Ivana Nekvapila, doma─çini i inicijatori cjelokupnog doga─Ĺanja bili su Andrej Maodu┼í, Stevo Bijeli─ç i Miroslav Samard┼żi─ç, predsjednici podru┼żnica HNS-a Hrvatske Kotajnice, Dvora i Majura.

Razgovor se odr┼żao u okviru 2. odjela Akademije za dodatno obrazovanje iz op─çe politike.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a