"Bez dostizanja visokog stupnja tolerancije nema kvalitetnog turisti─Źkog razvoja grada SplitaÔÇť

split liberali 2016 webSplit, 17. listopada 2016. ÔÇô Povodom odr┼żavanja javne tribine pod nazivom ÔÇ×Osnovni principi liberalne politike" u sklopu redovnog rada Politi─Źke akademije HNS-a i njezinog 2. Odjela za dodatno obrazovanje iz op─çe politike a u organizaciji podru┼żnice HNS-a Split, odr┼żana je i konferencija za medije na kojoj su govorili Boris Bla┼żekovi─ç, voditelj Politi─Źke akademije HNS-a i Goran Kova─Źevi─ç, predsjednik HNS-a Split i dogradona─Źelnik Grada Splita.

Bla┼żekovi─ç je ovom prilikom predstavio rad Akademije HNS-a koja djeluje ve─ç 12 godina kroz 7 odjela. Akademija je mjesto i platforma na kojoj se ─Źlanovi HNS-a bolje povezuju i upoznaju.

ÔÇ×Ovdje u Splitu govorit ─çemo o pet principa liberalne politike. Liberalna politika najpojednostavljenije brani i ja─Źa pravo svakog pojedinca, gra─Ĺanke i gra─Ĺanina da svoju te┼żnju za osobnim slobodama ostvaruje u jednom ure─Ĺenom dru┼ítvu. Te te┼żnje politika treba valorizirati puno vi┼íe nego ┼íto je to do sada ─Źinila", kazao je Bla┼żekovi─ç predstavljaju─çi temu javne tribine.

Goran Kova─Źevi─ç, predsjednik splitskih narodnjaka i dogradona─Źelnik Splita govorio je o kvalitetnom i racionalnom upravljanju gradom na principima odr┼żivog turizma te na─Źinima kako odgovoriti na turisti─Źki bum u svjetlu okoli┼ínog aspekta i aspekta tolerancije.
ÔÇ×Bez dostizanja jednog visokog stupnja tolerancije nema kvalitetnog turisti─Źkog razvoja. Mi smo sretni i zadovoljni ┼íto je u periodu na┼íeg mandata taj stupanj tolerancije podignut na jedan vi┼íi standard, ali treba sagledati da turisti─Źki razvoj Splita pomi─Źe te standarde i tra┼żi jo┼í odgovora na ta pitanja. To je na┼í zadatak za naredno razdoblje", kazao je Kova─Źevi─ç.

Tako─Ĺer, splitski dogradona─Źelnik predstavio je i HNS-ovu nedavnu inicijativu koja bi podigla razinu suradnje znanosti i gospodarstva na zadovoljstvo Splita, a radi se o programu poticanja vrhunske znanosti. U tu svrhu je osigurano 50.000 kuna sredstava iz prora─Źuna, a u koji bi se uklju─Źilo i gospodarstvenike Splita, da bi se dosegao neki fond od 200.000 kuna, koji bi se kasnije pove─çavao prema rastu projekata. ÔÇ×Na┼í prijedlog je da se program zove DominiST , posve─çeno Marku Antunu de Dominisu, splitskom nadbiskupu i znanstveniku kojemu je Grad Split odlu─Źio postaviti spomenik u sveu─Źili┼ínom Kampusu, no to se ve─ç sedmu godinu nije realiziralo. Tako─Ĺer, naziv bi bio i slijed programa NobeliST, a u okrviru kojega su Split posjetili dobitnici Nobelove nagrade: Tim Hunt, Harald Zur Hausen i Joseph E. Stiglitz", zaklju─Źio je Kova─Źevi─ç.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a