ÔÇ×Zadatak svakog pojedinca, osobito politi─Źara je da principe liberalne politike ugradi u svoj radÔÇť

tribina webSplit, 17. listopada 2016. - Goran Kova─Źevi─ç, predsjednik HNS-a Split i zamjenik gradona─Źelnika grada Splita otvorio je javnu tribinu 2. odjela Politi─Źke akademije HNS-a pod nazivom "Osnovni principi liberalne politike " predstaviv┼íi Borisa Bla┼żekovi─ça, voditelja HNS-ove Politi─Źke akademije kao najkompetentnijeg ─Źovjeka koji mo┼że govoriti o liberalizmu u Hrvastkoj.

"Liberalizam je ukorijenjen u hrvatsko dru┼ítvo, a osobito Split ba┼ítini liberalnu politiku kroz svoju povijest. Hrvatska narodna stranka ÔÇô liberalni demokrati nasljednik je te ba┼ítine u suvremenom dru┼ítvu" kazao je Kova─Źevi─ç.

ÔÇ×Ovdje u Splitu govorimo o pet principa liberalne politike koji uklju─Źuju slobodu i odgovornost svakog pojedinca, liberalnu politiku i njezin odnos prema pojedincu, civilnom dru┼ítvu, dr┼żavi, kao i me─Ĺunarodnim odnosima.

"Svaki od ovih principa podjednako su va┼żni za razvoj dru┼ítva, a zadatak je svakog pojedinca, osobito politi─Źara da o ovim principima na najbolji mogu─çi na─Źin promi┼ílja te ih ugradi u svoj rad", kazao je Bla┼żekovi─ç dodav┼íi kako idealna liberalna politika ne postoji trenutno u svijetu, ali moramo te┼żiti dru┼ítvu kojemu ─çe prava ─Źovjeka i nepovredivost vlasni┼ítva biti svetinje s napomenom da svaki pojedinac ima za zadatak mijenjati dru┼ítvo u kojem ┼żivi i radi.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a