ÔÇ×Bez liberalizma nema ostvarivanja sloboda i odgovornostiÔÇť

ds liberalizam webDugo Selo, 1. prosinca 2016. ÔÇô ÔÇ×Bez liberalizma ne bi bilo ostvarivanja sloboda koje postoje u dana┼ínjem svijetu, ali s tim slobodama dolazi i odgovornost za u─Źinjeno. Obrazovanjem i izgradnjom vrijednosti posti┼że se svijest o tim slobodama i odgovornostima", kazao je Boris Bla┼żekovi─ç na javnoj tribini o osnovnim principima liberalne politike koja se odr┼żala u Gradskoj vije─çnici u Dugom Selu.

Govore─çi o pet principa liberalne politike koji uklju─Źuju slobodu i odgovornost svakog pojedinca, liberalnu politiku i njen odnos prema pojedincu, civilnom dru┼ítvu, dr┼żavi, kao i me─Ĺunarodnim odnosima, Bla┼żekovi─ç je istaknuo kako je zadatak svakog pojedinca, osobito politi─Źara da principe liberalne politike ugradi u svoj rad.

U nastavku je istaknuo kako dr┼żavi treba ograni─Źiti mo─ç te smanjiti dr┼żavni aparat. ÔÇ×Dr┼żava mora slu┼żiti nama, a ne mi njoj. Potrebno je omogu─çiti vi┼íe sloboda privatnom, gospodarskom i civilnom sektoru", zaklju─Źio je voditelj Politi─Źke akademije HNS-a.

Na po─Źetku tribine sve prisutne pozdravio je HNS-ov kandidat za gradona─Źelnika i predsjednik podru┼żnice HNS-a Dugo Selo Nenad Panian izraziv┼íi zabrinutost podatkom kako je pro┼íle godine iz grada odselilo 1200 gra─Ĺana. Tako─Ĺer, kazao je kako je liberalni centrali dio dana┼ínje hrvatske politi─Źke scene zapostavljen.

ÔÇ×Ovom tribinom javnosti smo ┼żeljeli pribli┼żiti ideju da se politika ne svodi samo na lijeve i desne", istaknuo je Panian.

Dubravko Pono┼í, predsjednik HNS-ove zagreba─Źke ┼żupanijske organizacije poru─Źio je kako je HNS stranka koja je voljna razgovarati i sura─Ĺivati i sa nezavisnim politi─Źarima te svima onima koji svojim kompetencijama ┼żele posti─çi napredak u svojoj sredini. Za Nenada Paniana je kazao da je ─Źovjek iz naroda, spreman saslu┼íati probleme gra─Ĺana, ali i detektirati probleme u njihovoj sredini ┼íto ─çe gra─Ĺani sigurno znati prepoznati na nadolaze─çim lokalnim izborima.

Javna tribina je odr┼żana u okviru 2. odjela Akademije za obrazovanje iz op─çe politike i u organizaciji ┼Żupanijske organizacije HNS-a Zagreba─Źke ┼żupanije i podru┼żnice HNS-a Dugo Selo.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a