Sloboda i odgovornost su temeljni principi politike liberalizma koju vodi HNS

liberzalizam 30 1 2016Kri┼żevci, 1. velja─Źe 2017. - U okviru redovnog rada Politi─Źke akademije HNS-a i njezinog 2. Odjela za dodatno obrazovanje iz op─çe politike u organizaciji ┼Żupanijske organizacije HNS-a Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije i Podru┼żnice HNS-a Kri┼żevci odr┼żana je javna tribina pod nazivom ÔÇ×Osnovni principi liberalne politike".

U punoj multimedijalnoj dvorani Gradske knji┼żnice Franjo Markovi─ç tribinu je odr┼żao voditelj Politi─Źke akademije HNS-a i ─Źlan Predsjedni┼ítva stranke Boris Bla┼żekovi─ç, a pozivu HNS-a odazvali su se i potencijalni koalicijski partneri iz SDP-a, HSS-a te HSU-a.

Bla┼żekovi─ç je uvodno istaknuo kako HNS ima svoju Politi─Źku akademiju ve─ç 12 godina, a svaki ─Źlan stranke mo┼że se dodatno obrazovati i tako ste─çi znanja koja olak┼íavaju rad u stranci i pospje┼íuju obavljanje du┼żnosti na koju ─Źlanovi budu izabrani.

ÔÇ×U svakom slu─Źaju, dodatno politi─Źko obrazovanje ─Źini na┼íe ─Źlanove efikasnijima u obavljanju tako odgovorne zada─çe kao ┼íto je biti HNS-ov predstavnik u nekom predstavni─Źkom tijelu Republike Hrvatske", kazao je Bla┼żekovi─ç te je dodao kako tamo gdje je HNS na vlasti gra─Ĺani ┼żive na najvi┼íem standardu u Hrvatskoj.

ÔÇ×Recept je jednostavan - imamo vrlo kvalitetne ljude, a uz to, ukupna politika koju HNS vodi je politika znanja", zaklju─Źio je voditelj Politi─Źke akademije HNS-a.

Govore─çi o osnovnim principima liberalne politike, Bla┼żekovi─ç je naglasio kako u radu HNS-a polazimo od temeljne odrednice da je sloboda pojedinca najvi┼ía vrijednost, isti─Źu─çi pritom da je svrha dr┼żave da ┼ítiti tu slobodu i omogu─çuje konstantno ┼íirenje njezina prostora, u kojem svaki pojedinac dostojanstveno razvija vlastite potencijale te ostvaruje ┼żelje i potrebe.

ÔÇ×Nikakve me─Ĺusobne razlike ÔÇô porijeklo, nacionalna ili religijska pripadnost, odabir ┼żivotnog stila, spol ili rod, dob, invaliditet ÔÇô ne smiju umanjivati mogu─çnost svakog pojedinca da ostvaruje vlastite snove", rekao je Bla┼żekovi─ç dodav┼íi da je temeljno liberalno na─Źelo je da se sloboda pojedinca mo┼że ograni─Źiti samo pravom na slobodu drugih pojedinaca.
Me─Ĺutim, ta ista sloboda istovremeno zna─Źi i odgovornost ÔÇô slobodan pojedinac samosvjestan je i autonoman gra─Ĺanin, odgovoran za vlastiti ┼żivot i dobrobit.

Kako se je nakon izlaganja osnovnih principa povela zanimljiva rasprava, uvjereni smo da je ova tribina bila dobro ÔÇ×pogo─Ĺena" za strana─Źke ─Źlanove, simpatizere, ali i druge okupljene u kri┼żeva─Źkoj multimedijalnoj dvorani.

Kako je suorganizator tribine bio kri┼żeva─Źki HNS, pozdravnu rije─Ź odr┼żao je i ┼Żeljko Berend, predsjednik Podru┼żnice HNS-a Kri┼żevci, a uvodno se svima obratila i Melita Samoborec, predsjednica ┼Żupanijske organizacije HNS-a Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije i zamjenica gradona─Źelnika Grada Koprivnice.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a