Kolman: Va┼ía je odluka kakvi ─çete biti politi─Źari, na nama je da vam pru┼żimo potrebne alate

javni nastup krajZagreb, 3. travnja 2017. - ÔÇ×Va┼ía je odluka kakvi ─çete biti politi─Źari, a na nama je da vam tijekom ovog seminara pru┼żimo potrebne alate za va┼íe javno nastupanje. Me─Ĺutim, ne zaboravite da ste kao kandidati za gradona─Źelnike na lokalnim izborima pod pove─çalom javnosti 24/7", kazao je Igor Kolman na treningu javnog nastupa koji se odr┼żao tijekom vikenda u Biogradu na Moru.

U Biogradu na Moru radilo se jako i sna┼żno! Kandidati su slu┼íali teorijska predavanja o javnom govoru, op─çem dojmu javnog nastupa te uspje┼ínosti i efikasnosti prilikom javnog nastupanja.

Tako─Ĺer, provedene su i tri radionice. U 1. radionici na temu ┬źPoliti─Źari i publika ┬╗, kandidatu su morali napisati 3 teme koje vide kao najve─çe probleme svoje sredine. Nakon toga s s jednom odabranom temom nastupali su pred publikom. Uslijedila je analiza izgleda, sadr┼żaja i op─çeg dojma sa savjetima za pobolj┼íanje. U 2. radionici na temu ┬źNastupi politi─Źara u medijima┬╗ kandidati su pojedina─Źno nastupali za govornicom na pitanja novinara, a sve se snimalo kamerom. Zatim je uslijedila analiza aktivnosti kandidata na osnovu snimljenog materijala uz prakti─Źne savjete za pobolj┼íanje javnog nastupa i govora. U 3. radionici na temu ┬źJavni govor pred publikom na zadadanu temu┬╗, svakom kandidatu je postavljeno pitanje. Sudionici su u trajanju od minute i pol morali odgovoriti te su uvidjeli da odgovor nije lagan da bi se sve ┼íto se planiralo sa┼żelo u minutu i pol. Tu je do izra┼żaja do┼íla teorija u kojoj je navedeno da je priprema javnog govora za javni nastup osnova svega. Nadalje se sve snimano kamerom analiziralo te je svaki kandidat dobio prakti─Źne savjete za ┼íto konsturktivniji javni govor pred publikom.

Seminar su moderali Smiljana Leinert Novosel, profesorica sa zagreba─Źkog fakulteta Politi─Źkih znanosti, Igor Kolman, biv┼íi saborski zastupnik HNS-a te voditelj Akademije Boris Bla┼żekovi─ç. Uvodno se svima obratila i Barbara Zvonar, predstojnica Sredi┼ínjeg ureda HNS-a.

Zaklju─Źci treninga su vi┼íe nego korisni te se nadamo da ─çe koristiti na┼íim kandidatima. Sigurni smo da je ovaj seminar bio vi┼íe nego koristan te da su usvojili i usavr┼íili svoj javni nastup koji ─çe im pomo─çi ne samo za nadolaze─çe lokalne izbore, nego i u budu─çnosti.

Seminar se odr┼żao u organizaciji Politi─Źke akademije HNS-a pod pokroviteljstvom njema─Źke liberalne zaklade Friedrich Naumann za slobodu.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a