Politička akademija HNS-a i MEC pokrenuli studij „Upravljanje u institucijama države“

pocetak skolice webZagreb, 20. veljače 2015. - Politička akademija Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata i Međunarodni edukacijski centar krenuli su s obrazovanjem prve generacije polaznika studija pod nazivom „Upravljanje u institucijama države".

„Nakon deset godina rada, HNS-ova Politička akademija odlučila je otići korak više i organizirati ovakav studij sa željom da zainteresirane polaznike obrazuje za funkcije u državnoj službi. Smatramo da je ta vrsta naobrazbe neophodna, s obzirom na vrlo kratku tradiciju koju imaju hrvatske institucije. Vjerujemo da će polaznici ovog studija steći opća znanja i praktične vještine potrebne za uspješno obavljanje javnih funkcija i sudjelovati u procesu formuliranja i implementacije javnih politika te učiniti novi korak u svojoj karijeri", istaknuo je voditelj Političke akademije i saborski zastupnik HNS-a Boris Blažeković.

Program studija povezat će ex-katedra predavanja i radionice tijekom tri semestra, čime će polaznicima dati priliku za sveobuhvatno obrazovanje koje će uključivati teoretsko znanje i praktične vještine. Program je namijenjen političkim praktičarima, javnim službenicima i drugim zainteresiranim osobama koje žele zauzeti čelne pozicije u procesu stvaranja javnih politika. Krajnji cilj programa je obučavanje skupine političkih profesionalaca i budućih visokopozicioniranih javnih službenika, osposobljenih za uspješno sudjelovanje u stvaranju javnih politika, a posebno u širem kontekstu Europske unije.

„U Hrvatskoj je ovo jedini interdisciplinarni studij koji polaznicima nudi širok raspon znanja iz područja povijesnih, pravnih, političkih i ekonomskih znanosti. Vjerujemo da će nakon tri semestra polaznici izaći sa znanjima i vještinama, s kojima će moći, u vrlo kratkom vremenu, savladati sve prepreke koje su pred njima", poručio je Blažeković.

Prvi semestar počeo je jučer u prostorijama Političke akademije HNS-a u Tomićevoj ulici u Zagrebu, a prva generacija polaznika sa studija će izaći u srpnju 2016. godine.

Predavanja i seminare održavat će profesori s Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te mnogi drugi: Tvrtko Jakovina, Luka Ribarević, Goran Čular, Ana Petek, Gordana Marčetić, Đana Luša i Marijana Grbeša, čime će se, smatramo, polaznici moći kvalitetno obrazovati iz najboljih mogućih izvora.

© 2012., Sva prava pridržana, Politička akademija HNS-a