ÔÇ×Sve pozitivne promjene u dru┼ítvima pokretale su liberalne idejeÔÇť

liberalizam 25 1 webZagreb, 27. sije─Źnja 2020. ÔÇô ÔÇ×HNS je bio predvodnik liberalnih politika i dan danas imamo potencijala za progurati takve politke. Ogroman je prostor za liberalne politike i moramo se sna┼żnije zalagati za njih, ali i biti svjesni na┼íeg sustava ", istaknuo je zamjenik gradona─Źelnika Grada Sveta Nedelja Davor Na─Ĺi na seminaru Akademije o liberalnim politikama.

Na─Ĺi je u okviru teme liberalne ekonomije u JL(R)S govorio o pru┼żanju javnih usluga, pitanjima financiranja udruga, pitanjima zdravstva i ┼íkolstva, pitanjima transparentnosti javne nabave, pitanjima dr┼żavne imovine, kao i sufinanciranja privatnih vrti─ça.

U drugom dijelu seminara Bla┼żekovi─ç je govorio o pojmu, odre─Ĺenju, razli─Źitim pristupima, razvoju i vrstama liberalizma.

ÔÇ×Ideolo┼íki temelj HNS-a je liberalizam. Zapamtite da su sve pozitivne promjene u dru┼ítvima dr┼żava pokrenute od liberalnih ideja. Za nas liberale va┼żna su individulana prava i demokracija. Za nas liberale vlasni┼ítvo je jedno od temeljnih sloboda, a sloboda pojedinca je nemogu─ça bez dr┼żave. Politi─Źka vlast i zakon moraju se prilagoditi, a ne ograni─Źavati slobode gra─Ĺana. HNS ne postoji zbog sebe, nego radi dr┼żave. Va┼żno je danas imati jednu sna┼żnu liberalnu stranku u RH", istaknuo je Bla┼żekovi─ç.

Na edukaciji su u diskusijama aktivno sudjelovali nastavnici Akademije te gradona─Źelnici i zamjenici gradona─Źelnika. Konstruktivan i stru─Źan seminar. Veselimo se sljede─çem susretu.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a