Blažeković: Sadašnja Vlada je došla sa spremnim programima za oporavak države

Bjelovar, 23. listopada – Saborski zastupnik HNS-a i voditelj Političke akademije Boris Blažeković u Bjelovaru je na konferenciji za novinare govorio o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj s osvrtom na lokalne izbore 2013. godine.

Na konferenciji za novinare u Bjelovaru, u sklopu posjeta podružnici Šandrovac, uz Borisa Blažekovića prisustvovali su i Marijan Dautanac, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Bjelovarsko-bilogorske županije i načelnik Općine Veliki Grđevac i predsjednik podružnice HNS-a Bjelovar Matko Miličić.

„Nažalost, još uvijek smo u fazi „pospremanja" države. Čini se kao izgovor, ali činjenica je da je sadašnja Vlada došla sa spremnim programima za oporavak države. Međutim, nije u potpunosti znala što će je zateći, ne toliko u smislu ekonomskih dubioza, iako su i one strašne, koliko u domeni regulative. Naime, regulativa je u proteklom razdoblju od osam godina bila toliko nejasna i fluidna da smo mi kao legalisti u vrlo kratkom vremenu morali donijeti velik broj zakona da bi se uopće mogli postaviti temelji za legalno i ispravno poslovanje, odnosno postaviti osnove za ekonomski, gospodarski i ukupan društveni razvoj Hrvatske", započeo je Blažeković.

Saborski zastupnik HNS-a u nastavku je istaknuo kako se brojni zakoni koji tretiraju ostala područja iz svih sfera od socijalne zaštite, energetike i drugih vidova gospodarstva donose da bi se uopće moglo početi djelovati s napomenom da se neki donose brže. Također, napomenuo je da se kasni u privlačenju velikih stranih investicija, a svima je jasno da se njima može pokrenuti gospodarstvo.

„Svi znate da je na čelu tog razvojnog gospodarstvenog projekta predsjednik HNS-a Radimir Čačić i da je u ovom trenutku najefikasniji način, najbolji način prikupiti strani novac za velike investicijske cikluse koji bi razvili i domaće gospodarstvo. Na taj način bi se Hrvatska trebala razviti, tu malo kasnimo, kako zbog regulativnih manjkavosti, tako i zbog nešto sporijeg privlačenja tih financijskih investicija. Danas je i gospodin Čačić najavio te dvije veće investicije koje su bile u procesima još davne 2000.", istaknuo je Blažeković te napomenuo da je siguran da će u proljeće doći do zamaha kod hrvatskih gospodarstvenih subjekata.

Govoreći o nadolazećim lokalnim izborima 2013. rekao je da su na održanoj sjednici Središnjeg odbora HNS-a u subotu doneseni određeni zaključci i načelna slaganja oko koaliranja sa partnerima, ali ne nužno.

„Očekujemo da ćemo na sljedećim lokalnim izborima osvojiti znatno više mandata nego što je to bilo u proteklom razdoblju. Neovisno o trenutnom rejtingu stranke, koji je po našem uvjerenju trenutni, on će se vrlo brzo početi mijenjati na bolje i to početkom iduće godine", završio je HNS-ov saborski zastupnik.

Nakon konferencije za novinare, Blažeković je bio uvodničar na predavanju o ruralnom razvitku i legalizaciji poljoprivrednih objekata u Šandrovcu. O navedenoj temi govorio je Željko Stojković, dr. vet. med., a sve prisutne pozdravio je Slavko Kakša, predsjednik podružnice Šandrovac i kandidat za načelnika na nadolazećim lokalnim izborima 2013. od kojeg je i potekla cijela ideja ovoga skupa.

© 2012., Sva prava pridržana, Politička akademija HNS-a