HNS projektima krenuo po rast od 20 posto

Dubrovnik, 27. listopada - U okviru 3. Odjela organizacijskog ja─Źanja stranke i obilaska ┼żupanijskih organizacija HNS-a u Dubrovniku su se sastali i odr┼żali konferenciju za novinare potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, predsjednik Sredi┼ínjeg odbora i vara┼żdinski ┼żupan Predrag ┼átromar te predsjednik ┼żupanijskog HNS-a Dubrova─Źko-neretvanske ┼żupanije i gradona─Źelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahu┼íi─ç.

Tema konferencije bili su primjeri dobre prakse u obrazovanju u Dubrovniku i Vara┼żdinskoj ┼żupaniji, ali i organizacijsko ja─Źanje stranke pred lokalne izbore.

 

Andro Vlahu┼íi─ç govorio je o nematerijalnim ulaganjima u programe, studentske kredite i poticaje poznate kao ÔÇ×Obrazovna vertikala Grada Dubrovnika", dok je Predrag ┼átromar predstavio uspjehe Vara┼żdinske ┼żupanije u gradnji ┼íkolske infrastrukture putem javno-privatnog partnerstva.

ÔÇ×Kada se javno-privatno partnerstvo radi ozbiljno i odgovorno, nema prostora za korupciju, a lo┼íih primjera iz vremena pro┼íle vlade ne trebamo se bojati", kazao je ┼átromar te dodao kako je rezultat tog ulaganja ─Źinjenica da ─Źak 87% u─Źenika u Vara┼żdinskoj ┼żupaniji poha─Ĺa ┼íkolu u jednoj smjeni. ÔÇ×Jednosmjenska nastava daje prostor za dodatnu nastavu i razvoj centara izvrsnosti, ┼íto je svakako doprinijelo ─Źinjenici da su upravo u─Źenici iz Vara┼żdinske ┼żupanije najuspje┼íniji na dr┼żavnim natjecanjima", zaklju─Źio je.

Sli─Źnim putem krenuo je i Dubrovnik, ─Źije ─çe se dvije ┼íkole - Montovjerna i Moko┼íica nadograditi u sklopu projekta Ministarstva gospodarstva, a time ─çe sve ┼íkole na podru─Źju grada pre─çi na nastavu u jednoj smjeni.

Ministar graditeljstva i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavio je kako ─çe nakon dovr┼íetka prve zgrade, zgrade A za HRVI u Moko┼íici odmah krenuti izgradnja druge zgrade - B, ─Źime ─çe se zbrinuti jo┼í 27 obitelji ratnih invalida s dubrova─Źkog podru─Źja, a odmah nakon druge, kre─çe se i u izgradnju tre─çe zgrade C.

ÔÇ×Sramota je da je taj projekt ─Źekao ─Źak trinaest godina, ali mi smo odgovorni prema herojima i na┼ía je obveza zavr┼íiti taj posao" - istaknuo je te izrazio odu┼íevljenje ─Źinjenicom ┼íto na brojnim dubrova─Źkim gradili┼ítima rade slavonski radnici i tvrtke, ─Źime se pokazuje kako najrazvijeniji krajevi Hrvatske mogu vu─çi ekonomiju cijele zemlje.

─îelnici HNS-a govorili su i o pripremama za sljede─çe lokalne izbore. Slo┼żili su se kako rezultat ostvaren na parlamentarnim izborima ne smije biti kompromitiran nesuvislim nastupom koalicijskih partnera.

Cilj HNS-a za sljede─çe lokalne izbore je rast od 20%, a tijekom sljede─çih tjedana strana─Źki ─Źelnici obi─çi ─çe ljude na terenu kako bi zajedno radili na njegovom ostvarenju.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a