Vrijeme je za pobjedni─Źki tim!

┼áibenik, 27. listopada - "U ┼áibensko-kninskoj ┼żupaniji do sredine ovog mjeseca podnesena su 1469 zahtjeva za legalizaciju ilegalno sagra─Ĺenih objekata, od ─Źega je rije┼íeno svega 3,27 posto. Neu─Źinkovito provo─Ĺenje postupka legalizacije rangiralo je ovu ┼żupaniju na drugo mjesto, odmah iza Zadarske u kojoj postotak rije┼íenosti podnesenih zahtjeva iznosi, najlo┼íijih 2,02 posto", kazao je na na radnom sastanku u ┼áibeniku, potpredsjednik HNS-a,ministar graditeljstva i prostornog ure─Ĺenja Ivan Vrdoljak.

"Mjese─Źna izvje┼í─ça na kojima inzistiramo u ministarstvu, izvrstan su alat kojim pratimo rad uprava na terenu ali i pokazatelj bira─Źima, koliko ljudi u tim upravama zaslu┼żuju njihov glas na sljede─çim lokalnim izborima", rekao je Vrdoljak. Uvjeren sam, dodao je, da gra─Ĺani ┼áibensko-kninske ┼żupanije zaslu┼żuju bolju i u─Źinkovitiju ┼żupanijsku vlast od ove HDZ-ove, koja je va┼íu ┼żupaniju dovela na samo dno u svim segmentima ┼żivota.

 

"Zanimljivo, na podru─Źju Grada ┼áibenika gdje je HNS na vlasti, situacija je bitno druga─Źija, a postotak rije┼íenosti zahtjeva za legalizaciju objekata u istom razdoblju iznosi 17 posto, ┼íto gradsku upravu pozicionira me─Ĺu naju─Źinkovitije u dr┼żavi", kazao je saborski zastupnik HNS-a, dogradona─Źelnik ┼áibenika i predsjednik ┼ŻO HNS-a ┼áibensko-kninske ┼żupanije Petar Baranovi─ç.

O poziciji, planovima i ciljevima HNS-a uo─Źi lokalnih izbora govorio je predsjednik Sredi┼ínjeg odbora HNS-a i ┼żupan Vara┼żdinske ┼żupanije Predrag ┼átromar.

"Trenutno imamo 73 ┼żupana, gradona─Źelnika, na─Źelnika i njihovih zamjenika. Cilj HNS-a je na predstoje─çim izborima osvojiti 20 posto vi┼íe mandata nego ih imamo sada", rekao je ┼átromar. Stoga, nastavio je, obra─çaju─çi se vodstvu ┼ŻO HNS-a, krajnje je vrijeme da utvrdite potrebe i mogu─çnosti po pojedinim gradovima i op─çinama, kako bi mogli izraditi dobre projekte u cilju podizanja komunalnog, obrazovnog i energetskog standarda gra─Ĺana. Po modelima ministarstava gospodarstva i graditeljstva dostupno vam je javno-privatno partnerstvo, energetska u─Źinkovitost i poticanje kori┼ítenja obnovljivih izvora energije. Iskoristite, ovu priliku, jer na izborima pobje─Ĺuju oni koji su kvalitetno organizirani i koji u svojim organizacijama imaju ljude sposobne za obna┼íanje vlasti. Vi ih imate. Po uzoru na vara┼żdinsku, poticao je ┼átromar, izgradite u ┼áibensko-kninskoj ┼żupaniji, pobjedni─Źku organizaciju.

Kad su u pitanju izborne koalicije, model po kojem ─çemo se ravnati na lokalnim izborima je preslika su stanja na dr┼żavnoj razini, poru─Źeno je radnog sastanka HNS u ┼áibeniku.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a