Vrdoljak: HNS će biti konstruktivna oporba i oslonac svima koji žele građansku Hrvatsku

istra jacanje sijecanjPula, 13. siječnja 2016. godine – U okviru 3. odjela Akademije s ciljem organizacijskog jačanja stranke potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednica Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza HNS-a, saborska zastupnica i gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić i predsjednik HNS-a Istarske županije Zvonko Liović održali su u Puli konferenciju za medije, nakon koje su se uputili u središte Primorsko-goranske županije – Rijeku.

„HNS je na parlamentarnim izborima osvojio 100.000 preferencijalnih glasova. To je 10 mandata, a imamo ih 9. Za nikim se nikad nismo šlepali. Na svakim izborima, svaki naš mandat zarađen je glasovima HNS-a, naših birača, i zarađen je zahvaljujući jakoj organizaciji", poručio je potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak s konferencije u Puli održane u sklopu sastanka organizacijskog jačanja za Istarsku županiju. „Slično je i s anketama, nakon kojih se mnogi čude broju HNS-ovih mandata. Stvar je jednostavna – imamo stabilno biračko tijelo, kontinuitet ozbiljne politike i ne odajemo se populizmu. Nije ni prvi ni zadnji put da gledamo stranke koje dobivaju na račun populizma u kampanjama, a kasnije pokažu nesposobnost i neodgovornost", istaknuo je.

Osvrnuo se na pregovore MOST-a i Domoljubne koalicije ustvrdivši kako se proteklih tjedana nisu bavili apsolutno ničim, nego isključivo podjelom resora, a upitnom je ocijenio i razinu njihovog međusobnog povjerenja. „Kada netko ulazi u koaliciju s nekim i govori da želi Ministarstvo unutarnjih poslova kako bi zaustavio novog koalicijskog partnera u krađi, meni to jednostavno nije normalno. To ne odaje ni najmanje povjerenje u uspjeh funkcioniranja te vlade, a o reformama da i ne govorim." „Sve njihove puste reforme, a svi smo mi za reforme, nestale su pred interesima podjele ministarstava i to tako da jedni druge kontroliraju - HDZ njih vjerojatno u populizmu, a oni HDZ u potencijalnoj krađi i korupciji kojoj je HDZ sklon."

Ocijenio je kako je HNS u proteklom mandatu odradio težak posao u nimalo lakom položaju manjeg koalicijskog partnera u vrijeme globalne ekonomske krize te podsjetio kako je Vlada iza sebe ostavila zemlju koja je izašla iz recesije, zemlju sa snažnim rastom BDP-a, u kojoj je uveden red, sređeno stanje u prostoru, donesena industrijska strategija, restrukturirana brodograđevna industrija i tvrtke u državnom vlasništvu.
Stao je na kraj i medijskim nagađanjima, jasno poručivši da HNS ide u oporbu. „Nijedan dužnosnik HNS-a neće biti u Vladi. Pratit ćemo što rade, što planiraju i kakve će reforme provoditi. Nemam veliko povjerenje u njihovu realizaciju. Bit ćemo dosljedni i bit ćemo oslonac svim onim građanima koji traže građansku Hrvatsku i žele dosljednu i poštenu politiku." „Svrha našeg postojanja je da postoji stranka koja će biti odana istini, i kada boli i kada nam ide u korist. Očito da danas ima najmanje 100.000 građana koji to cijene i poštuju. I ako ništa drugo, zbog svoje stranke i zbog tih glasača ne smijemo se nikada odati jeftinom populizmu koji je kroz pojavu MOST-a kao opcije eklatantni primjer nedosljednosti u Hrvatskoj."

Obilazak naših organizacija danas nastavljamo u Krapinsko-zagorskoj županiji, a za vikend će se obići sve županije Dalmatinskog regionalnog saveza. Ovakve sastanke u okviru Akademijinog 3. odjela održavamo redovito, dva do tri puta godišnje, čime jačamo unutarstranačku komunikaciju i samu organizaciju. Pokazalo se da je upravo organizacijsko jačanje jedan od razloga dobrih rezultata HNS-a na izborima.

© 2012., Sva prava pridržana, Politička akademija HNS-a