Klub zastupnika i Akademija ugostili ─Źlanove GO HNS-a Grada Zagreba

go 15 2 webZagreb, 16. velja─Źe 2017. - U sklopu 3. odjela Akademije s ciljem organizacijskog ja─Źanja stranke ─Źlanovi i simpatizeri Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba posjetili su Hrvatski sabor i Akademiju.

U Klubu HNS-a i HSU-a do─Źekali su ih saborski zastupnici Vesna Pusi─ç, Anka Mrak Tarita┼í, Milorad Batini─ç i Goran Beus Richembergh.

U prostorijama Kluba razgovaralo se o radu saborskih zastupnika, pripremama za sjednice, uvjetima u kojima rade te o radu saborskih odbora. Tako─Ĺer, saborski zastupnici su se osvrnuli i na va┼żnost rada na terenu za nadolaze─çe lokalne izbore.

ÔÇ×Na┼í posao je da budemo aktivni iako amandmani oporbe ne prolaze. Klub mora izraziti svoj stav. Ono o ─Źemu diskutiramo nastojimo na najbolji mogu─çi na─Źin odraditi. Osje─çamo se kao pobjednici parlamentarnih izbora, posebno zbog preferencijalnih glasova te zato nastojimo biti jo┼í bolji", istaknula je Anka Mrak Tarita┼í.

Predsjednik Kluba Milorad Batini─ç osvrnuo se na va┼żnost lokalnih izbora te istaknuo kako suradnja s ostalim strankama na terenu s ciljem priprema za lokalne izbore ovisi od op─çine do op─çine.

Nakon razgovora krenulo se obilazak prostorija Sabora te se prisustvovalo i sjednici na galeriji. Na kraju se sve ovjekovje─Źeno zajedni─Źkom fotografijom te su se sudionici zaputili u prostorije Akademije.

U ulici podno uspinja─Źe pozdravio ih je Tomislav Stojak, predsjednik Sredi┼ínje-hrvatskog regionalnog saveza istaknuv┼íi va┼żnost postojanja Akademije.

ÔÇ×Sve ┼íto ste vidjeli u Saboru je samo dio aktivnosti. Unutarstrana─Źki rad je jako va┼żan, a mo┼że se re─çi da se najva┼żniji dio 12 godina odvija kroz Politi─Źku akademiju. Jedina smo stranka koja funkcionira na takav na─Źin i jedini imamo Akademiju. Od izuzetne je va┼żnosti da unutar stranke postoji svijest o educiranju svojih ─Źlanova", istaknuo je Stojak.

Javne slu┼żbe i politika bila je tema predavanja s kojom je sve prisutne upoznao voditelj Akademije Boris Bla┼żekovi─ç.

ÔÇ×Dana┼ínja javna uprava mo┼że i mora biti za┼ítitnik temeljnih ljudskih prava. Svaka vlast, koliko god liberalna bila poku┼íava u nekim segmentima sebi pod─Źiniti svoje gra─Ĺane", zapo─Źeo je Bla┼żekovi─ç.

U nastavku predavanja istaknuto je kako privatizacija javnih slu┼żbi mo┼że biti motor dr┼żave.

ÔÇ×Suvremena javna uprava ne bi smjela biti vidljiva nego inicijativna s dobrim namjerama za gra─Ĺane. Osnovno na─Źelo javne uprave je supsidijarnost, a javna uprava mora biti privla─Źna gra─Ĺanima", zaklju─Źio je Bla┼żekovi─ç.

Sljede─çi posjet Hrvatskom saboru i Akademiji odr┼żat ─çe se 15. o┼żujka.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a