ELF-ova Storytelling radionica o formi pri─Źe kao putu do uspjeha

storytelling 1 webZagreb, 9. rujna 2019. - U Beogradu je proteklog vikenda odr┼żana prva u nizu od tri radionice na temu Storytellinga u organizaciji ELF-a i zaklade FNF pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta.

Hrvatsku narodnu stranku - liberalne demokrate putem Akademije predstavljali su Zvonimir Brati─ç iz Osje─Źko-baranjske i Tihana Papac iz Vukovarsko-srijemske ┼żupanijske organizacije.

Predstavnici liberalnih stranaka s podru─Źja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske upoznali su zakonitosti i elemente narativa kao temelja za kreiranje pri─Źe u javnom prostoru.
Moderirani doma─çinom Du┼íanom Dini─çem i gostuju─çim stru─Źnjacima predava─Źima Emilom Kirjasom i Raduom Magdinom, konzultantima iz Makedonije i Rumunjske, sudionici su detektirali glavne teme i probleme prostora s kojih dolaze te ih razradom kreirali u specifi─Źne narative ─Źija je svrha, u kona─Źnici, doprijeti do publike kojoj se obra─çaju.

'Ono si ┼íto govori┼í', najjednostavnije je poja┼ínjenje narativa odnosno snage izgovorene rije─Źi, emocije, na┼íe komunikacije i predstavljanja iz ─Źega proizlazi kako nas drugi do┼żivljavaju odnosno percepcije u javnosti. Govor, pripovijedanje, poja┼ínjenje, pri─Źa, klju─Źni su u me─Ĺusobnoj interakciji, a mi smo tijekom radionice stavili naglasak na snagu rije─Źi u javnom prostoru te pozitivnim i negativnim u─Źincima koje je mogu─çe posljedi─Źno proizvesti', pojasnila je glasnogovornica Vukovarsko-srijemskog HNS-a Tihana Papac.

Kako dosko─Źiti sveprisutnom populizmu i konzervatizmu, a na ozbiljnom primjeru narativa HNS-ove reforme obrazovanja koja je ba┼í s dana┼ínjim danom nakon 25 godina slu┼żbeno u┼íla u hrvatski obrazovni sustav, Brati─ç i Papac su tijekom kra─çeg izlaganja imali priliku upoznati ostale kolege liberale i predava─Źe. Sjajna povratna reakcija bila je potvrda da su uspje┼íno apsolvirali prvu radionicu te s velikim zanimanjem o─Źekuju novu dozu znanja na sljede─çoj u Sarajavu. ÔÇ×Dobre pri─Źe nadahnjuju i vode prema uspjehu ┼íto je i svrha na┼íih edukacija", zadovoljno je ocijenila Tihana Papac.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a