Blažeković: HNS-u je stalo do svoje zemlje, želimo da Hrvatska bude uređena

zavrsen 1 semestarZagreb, 12. lipnja 2015. - Politička akademija Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata i Međunarodni edukacijski centar krenuli su ove godine s obrazovanjem prve generacije polaznika studija pod nazivom „Upravljanje u institucijama države". Jučer je održan završni susret prvih polaznika, čime je završio prvi semestar ovog studija za 20-tak polaznika.

„HNS-u je stalo do svoje zemlje, želimo da Hrvatska bude uređena te želimo imati obrazovane ljude koji su spremni za obavljanje važnih funkcija i dužnosti na rukovodećim pozicijama", poručio je uvodno voditelj Političke akademije HNS-a i saborski zastupnik HNS-a Boris Blažeković koji je čestitao polaznicima studija koji su završili prvi semestar.

„Drago mi je da polaznici nisu posustali i da smo im uspjeli dati najkvalitetnija znanja koja mogu dobiti u ovom trenutku u Hrvatskoj. Predavali su im najbolji profesori sa zagrebačkih fakulteta, a polaznici su prezadovoljni nastavom i znanjima koje su stekli", dodao je Blažeković i najavio još dva semestra te završetak prve generacije polaznika za godinu dana.

Interdisciplinarni studij Političke akademija HNS-a kruna je desetogodišnjeg rada, a voditelj Akademije izuzetno je ponosan na svoj projekt te mu je želja tu vrstu obrazovanja približiti što većem broju mladih ljudi.

„Politička akademija HNS-a je jedinstvena institucija unutar svih političkih stranaka u Hrvatskoj, ali i šire. Uspjeli smo obrazovati veliki broj ljudi, a zahvaljujući radu Akademije HNS postiže puno bolje rezultate, pogotovo na lokalnoj razini te ćemo s ovim našim projektom nastaviti i u budućnosti", rekao je Blažeković te zaključio da će Politička akademija HNS-a i u budućnosti pratiti trendove u skladu s novim znanjima i vještinama za generacije koje tek dolaze.

Studij „Upravljanje u institucijama države" Međunarodnog edukacijskog centra i Akademije otvoren je za sve građane neovisno o stranačkoj pripadnosti. Kroz tri semestra obrazovnog programa, sadašnji i budući politički dužnosnici i javni službenici imaju mogućnost steći znanje i praktične vještine koji će im pomoći u njihovom radu na javnim politikama. Ovim putem, HNS daje konkretan doprinos razvoju ljudskih potencijala u javnoj upravi, a time i razvoju dobrog javnog upravljanja u Hrvatskoj.

© 2012., Sva prava pridržana, Politička akademija HNS-a