Uvodno predavanje kolegija ÔÇ×Koordinacija Vlade RH i ministarstavaÔÇť

marcetic 26 11 2015Zagreb, 27. studenoga 2015. - U okviru studija MEC-a i Akademije pod nazivom ÔÇ×Upravljanje u institucijama dr┼żave" odr┼żano je uvodno predavanje kolegija Koordinacija Vlade RH i ministarstava pod palicom profesorice Gordane Ma─Źeti─ç sa zagreba─Źkog Pravnog fakulteta.

Profesorica je polaznike u temu kolegija uvela na na─Źin da je objasnila razliku izme─Ĺu razli─Źitih sustava demokratske i nedemokratske vladavine. Tako─Ĺer, izlo┼żila je i institucionalnu strukturu politi─Źkog sustava Hrvatske pridaju─çi posebnu pa┼żnju analizi odnosa izme─Ĺu Vlade RH, predsjednice/ka Republike i Hrvatskog sabora. Tijekom predavanja razvila se konstruktivna rasprava oko pitanja odnosa Vlade RH i dr┼żavne uprave u vidu uspostave djelotvornog politi─Źkog vodstva u ministarstvima uz zadr┼żavanje profesionalnosti dr┼żavne slu┼żbe.

Studij Me─Ĺunarodnog edukacijskog centra i Politi─Źke akademije HNS-a nastavlja sa svojim predavanjima. Ve─ç sljede─çi tjedan odr┼żat ─çe se dvije edukacije u okviru kolegija ÔÇ×Komparativni politi─Źki sustavi".

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a