Zapo─Źeo tre─çi semestar studija Politi─Źke akademije HNS-a!

spehar 6 4 webZagreb, 6. travnja 2016. - U srijedu, 6. travnja odr┼żan je prvi susret u sklopu tre─çeg i zavr┼ínog semestra studija javnog upravljanja Politi─Źke akademije HNS-a i Me─Ĺunarodnog edukacijskog centra. Predavanje o politi─Źkom sustavu Europske unije odr┼żao je Hrvoje ┼ápehar, profesor s Fakulteta politi─Źkih znanosti u Zagrebu.

U uvodnom predavanju svojeg kolegija ┼ápehar je predstavio institucionalni okvir te objasnio osnovne zna─Źajke Europske unije. Profesor je naglasio kako EU nije me─Ĺunarodna organizacija, niti dr┼żava, ve─ç politi─Źki sustav ÔÇ×sui generis", odnosno povijesno jedinstven sustav.

Na sljede─çim predavanjima, polaznici ─çe mo─çi slu┼íati vi┼íe o pojedinim europskim institucijama, ali i raspraviti koji su konkretni u─Źinci EU, a koje danas uzimamo zdravo za gotovo.
Uz teme iz Europske unije i lokalne samouprave zavr┼íni semestar studija se posebno fokusira na stjecanje vje┼ítina analize javnih politika. Polaznici ─çe te vje┼ítine mo─çi odmah primijeniti u praksi pri pisanju svojih diplomskih radova i kasnije tijekom karijere u javnoj slu┼żbi.

Tre─çi semestar studija se odr┼żava u organizaciji Politi─Źke akademije HNS-a i Me─Ĺunarodnog edukacijskog centra, a uz potporu sestrinske liberalne stranke VVD-a iz Nizozemske.

┬ę 2012., Sva prava pridr┼żana, Politi─Źka akademija HNS-a